Невена

Scrum Master

  1. Кога започна работа в IG Soft и на каква позиция?

    В края на 2003 г като асистент на Chief Technical Officer. Занимавах се и с административните задачки. Както се шегувахме с колегите - бяхме програмистите и аз - вършейки всичко, което не е разработване и тестване :)
  2. Как се развиха нещата за теб през годините?

    С разрастването на екипа спрях да се занимавам с офис мениджмънт и поех Franchise production pipeline. А преди година се сертифицирах като професионален Scrum Master и в момента отговарям за три екипа. Занимавам се с обучения по процесите на работа в Scrum и Agile. Грижа се за това екипите да имат условия да вършат работата си по-лесно и по-добре като премахвам пречки, с които те не могат да се справят. Организирам и координирам всички необходими срещи и елементи, които са част от Scrum.
  3. Какви умения и знания придоби през това време?

    За всичките тези години, научих много за продуктите, които разработваме и за ИТ индустрията. Придобих повече организационни и управленски умения, както и не на последно място се научих как успешно да общувам с програмисти, макар че в това последното още се усъвършенствам:-).
  4. Кое е най-ценното за теб в компанията?

    Хората, те са живият организъм, който кара нещата да се случват.
  5. Какво те мотивира да идваш да работа?

    Новите предизвикателства. Работим в много динамична сфера и за да сме на добро ниво трябва да умеем да се променяме и развиваме. Разбира се, обученията, на които съм присъствала са ми помогнали много в разбирането и отношението ми към работата, процесите и колегите.
  6. Кои са традициите в компанията, които най-много ти харесват?

    За мен традициите освен, че са нещо, което се повтаря са и нещо, което се променя според времето, хората и ситуациите. За това, като изключим стандартните неща като тиймбилдинг, коледни, рождени и друг вид партита, традиция е да търсим различни, нови и интересни начини да правим живота си по-интересен, весел и успешен.
  7. Защо би препоръчала на някого да работи при нас?

    Защото сферата на реализация е интересна и динамична; хората тук са професионалисти и има какво да се научи от тях, има предизвикателства, които добавят допълнителен чар и разнообразие и не на последно място - забавно е:-)
Вижте още от нашите истории
Бул. Никола Вапцаров 25, София, България Телефони: +359 2 865 04 60, +359 2 865 05 90