Иво

Senior Database Developer

1. Кога започна работа в IG Soft и на каква позиция?

Започнах работа в IGSoft преди година като старши разработчик на бази от данни с SQL Server.

2. Как се развиват нещата за теб оттогава?


Мога да кажа, че за сравнително кратко време, успях да свикна с процесите и стила на работа в компанията. Преминах през два различни етапа - първите 6 месеца работих в скръм тийм със специалисти от различни области, който беше съсредоточен върху разработката и усъвършенстването на сравнително ново уеб приложение, както и върху Backoffice системата на компанията. Използвах това време да разуча системите и процесите, като същевременно екипът разчиташе на мен да прилагам натрупания опит в сферата на базите от данни върху новите решения, които имплементирахме.

В момента съм част от Database екипа на компанията и заедно с колегите се "грижим" за базите от данни, които не са никак малко в IG Soft. Работим тясно с всички екипи, усъвършенстваме архитектурата и функционалността на базите и се стараем да оптимизираме производителността и сигурността им.

3. Какви умения и знания придобиваш?


Успях да науча много за основните ни приложения и системи. Мисля, че подобрих до голяма степен работата си в екип, както с раличен тип специалисти, така и в екип със старши разработчици в сферата на базите от данни а.к.а моята сфера. Трупам нови технически знания и опит благодарение на колегите ми, които са доказани специалисти.

4. В момента по какви проекти работиш?

В момента разработваме доста нови функционалности, отнасящи се до основната система на бизнеса. В нашия тийм балансираме разработването на бизнес решения с оптимизирането на съществуващата логика в базите.


5. Кое е най-ценното за теб в компанията?


Без съмнение хората! Както споменах, колегите са наистина доказани специалисти с опит, от които можеш да черпиш не само знания, но и идеи, с които да доразвиваш себе си.

6. Какво те мотивира да идваш да работа?

Това, че научавам нови неща и се сблъсквам с интересни задачи.

7. Кои са традициите или нещо друго в компанията, които най-много ти харесват?

Компанията е открита към нови идеи, които всеки може да даде.

8. Защо би препоръчал на някого да работи при нас?

Заради гледните точки, които споделих!
Вижте още от нашите истории
Бул. Никола Вапцаров 25, София, България Телефони: +359 2 865 04 60, +359 2 865 05 90